Solo hay una cosa mejor que soñar. Convertir tus sueños en realidad!!!!

Carpe Diem!

lunes, octubre 19, 2009

L' importància del podòleg en l ' esport. La mirada d'en Enric Violan i Fors
Si algú necesita un podòleg de confiança profesional i apasionat amb la seva feina aquesta és la meva recomanació i el texte la seva carta de presentació;

L’esport és il·lusió desil·lusió, recompensa sacrifici, lleure professió, amistat rivalitat, constància perseverança, cansament recuperació, esforç voluntat, meta somni, responsabilitat compromís, individualitat equip, superació capacitat, convivència integració, rutina divertiment, repte objectiu, benestar cos ment, anonimat notorietat, Passió.

Podria afegir moltissimes paraules més que m’ajudessin a definir que entenc per esport, però ho puc resumir amb la última: per a mi és Passió. He tingut la sort d’ arribar a treballar en allò que més m’agrada seguint la meva vocació: la podologia, i, com a podòleg esportiu, meravellant-me amb la biomecànica.

La meva feina aporta un gra de sorra més dins l’àmbit de l’esport i es complementa amb moltes altres disciplines. Us ho explicaré amb un exemple que ja he fet servir altres vegades: en el supòsit que comparéssim el cos humà amb un cotxe diríem que els peus són les rodes, el calçat esportiu els pneumàtics i el cor el motor.

Els peus, com les rodes, tenen la funció de contactar amb el terra per donar estabilitat, esmorteïment i impuls al cos humà. El peu és l' element anatòmic que ens relaciona amb el terra i sovint fa d' intermediari entre les compressions que rep des de dalt en sentit descendent: genoll, maluc, columna, i des de baix en sentit ascendent: la resposta del terreny.

Com més gran sigui la capacitat del peu per adaptar-se a la tensió rebuda per aquestes forces d' igual direcció però de sentit contrari, millor serà el pronòstic quant a el que a funcionalitat i rendiment esportiu es refereix.

Així mateix, cal valorar el terreny pel qual ens anem a moure i així determinar quin tipus de pneumàtic anem a posar a les nostres rodes, és a dir, hem de triar el calçat esportiu més adequat al tipus de terreny. Aquesta elecció tindrà una gran importància a l 'hora de valorar totes les possibles lesions que puguem patir.
Per acabar, només volia afegir que la meva feina aporta benestar, confort, salut i rendiment. L’esport en sí aporta molts valors inherents que ho són també a la vida. Senzillament és no llençar mai la tovallola: aprendre a guanyar i a perdre, aprendre a lluitar contra els problemes i adversitats tant a nivell esportiu com a nivell personal, emocional i professional, saber d’ on es ve i cap on es vol anar i sempre seguir el camí per arribar-hi, sense oblidar les arrels, ni tota la gent que en silenci ajuda a fer realitat el repte que un es proposa.


Carles

1 comentario:

Albert dijo...

Una entrada excel·lent, Carles. Fa dies que estic buscant un podòleg i casualment vaig trobar el que tu recomanes. Només pel text, ja em va agradar. No vaig anotar-me el nom i avui buscant-lo l'he trobat a través del teu blog. Gràcies!