Solo hay una cosa mejor que soñar. Convertir tus sueños en realidad!!!!

Carpe Diem!

lunes, octubre 25, 2010

Crònica d' un campió !! Miquel Beltran 2º Marató UTSM 2010
Gaudint del bon treball fet! Proper any camí de la UTMB 2010 !!! som-hi MiquelAl podi com a 2º de la general, un gran inici de temporada!!
Arribant a final de cursa !
A mitjà cursa el Miquel lluitant tot sol contra les adversitats, un gran cap li fa resistirMiquel passant per Ullmolins
El passat 16 d’octubre de 2010, es va celebrar a la localitat de Cornudella del Montsant, la segona edició de la Ultra Trail Serra del Montsant ( UTSM ).
L’UTSM es una prova de 97km amb un desnivell positiu acumulat de 3530 m i amb un màxim de 24 h per realitzar-la.
A les 10:00 del dissabte 16 es donava el tret de sortida d’aquesta prova, en la qual va participar-hi el Miquel Bertran Rovira entrenat pel Carles Tur Carbonell.
La sortida va ser ràpida, es tractava d’anar el més endavant possible per evitar les aglomeracions pels camins estrets que conduïen a la població d’Albarca i posteriorment a la serra major, pujant un desnivell 574m. Vaig arribar al control d’Albarca en la 8ena posició.
Després, el camí sinuós conduïa fins el pi de la carabasseta on s’iniciava un fort descens fins a la població d’Ulldemolins ( Km 19 ) i on es trobava el primer avituallament líquid i sòlid de la cursa. Arribant a aquesta població vaig ser avançat per dos atletes, col·locant-me llavors en la 10ena posició. En aquest punt, paro uns 30 segons per menjar una mica ja que sortint d’aquesta població venia el tram més llarg de la cursa sense controls ni avituallaments, aproximadament uns 20 km que van resultar decisius per la classificació final de la cursa ja que diversos atletes capdavanters es van perdre i alguns d’ells van acabar abandonant la prova.
Arribant a la població de Margalef ( km 40 ) avanço un corredor que em comenta que s’han perdut diversos atletes i que ell va en la tercera posició. Aquesta notícia em dona ales i ho confirmo en el control de Margalef on la gent de l’organització em comunica que vaig en tercera posició i molt a prop del segon.
Sortint de Margalef encaro la segona dificultat en pujada de la cursa i atrapo al segon classificat, el Basc Asier Irazabal. Continuem la marxa junts i arribem Cabacés ( km 54’4) i meitat de la cursa, on trobem el primer avituallament complet ( entrepans, pasta, caldo, fruita, dolços, etc.) que l’organització havia preparat. En aquest punt trobo a l’Enric Violan i la seva dona que m’animen i es preocupen per si tinc alguna molèstia o ferida en la que em puguin ajudar. Una mica de menjar i beure i a córrer que encara queden uns quants kms.
Surto abans que l’Asier i un petit descuit em fa perdre les cintes que marcaven el camí. Perdo poc temps però el suficient perquè m’avanci l’Assier i el perdi de vista. Encaro la tercera pujada forta de la prova i m’agafa el “pajarón” de l’any.

Continuo la marxa confiant en la recuperació i em dona molta força el fet que durant aquest mal moment no m’avança ningú. Recupero les forces i encaro la recta final de la cursa en tercera posició i a pocs minuts del segon classificat.
Arribo a la població d’Escaladei (km 76’7), lloc en el que ens trobem el segon avituallament fort de la cursa. Em comuniquen que el segon ha passat fa uns 10 minuts. Menjo una mica, dos gots de coca-cola i em mentalitzo per patir ( una mica més ) ja que en aquest punt és on trobem la quarta dificultat en pujada i la més dura i tècnica de la prova. S’ha fet de nit i he de posar en marxa el frontal, encaro la pujada i quan ja porto una estona observo des de l’alçada un seguit de 4 ó 5 llums que pugen darrera meu. És hora de treure totes les forces que em queden.
Al coronar la serra major, atrapo al segon classificat. He fet una bona pujada i ell va una mica tocat. Trotem una mica junts, però veig que tinc força per tirar més i endureixo el ritme, l’Asier no aguanta i me’n vaig tot sol per fer els últims 11 km de cursa. El més difícil ja estava fet, ara havia de mantenir el ritme i el meu cap tenia clar que volia acabar en aquesta segona posició.
L’últim control 8 km abans de l’arribada, una mica de coca-cola i surto corrent com si acabes de començar la cursa, afluixo en les pujades però apreto en el pla i les baixades. Entro a la població de Cornudella volant i aconsegueixo la segona posició de la classificació general i la primera posició en la categoria sènior amb un temps final de 12h 24 ‘ 49”.
M’he buidat, ho he donat tot però ha valgut la pena. Els entrenaments amb el CARLES han donat resultat tot i el poc temps de preparació que dúiem per afrontar una cursa d’aquestes característiques. Ara toca recuperar i continuar entrenant per afrontar nous reptes.
En aquesta cursa una cosa m’ha quedat clara:
“ SI LA MENT VOL, EL COS POT ”
Texte redactat per : Miquel Beltrán

No hay comentarios: